latinica  ћирилица
17/12/2018 |  11:23 | Аутор: РТРС

Станивуковићева кандидатура шокирала СДС

Одлука Градског одбора ПДП-а у Бањалуци да новоизабраног предсједника тог одбора Драшка Станивуковића прогласи кандидатом за градоначелника на сљедећим локалним изборима потпуно је шокирала СДС, сазнаје Инсајдер.
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук) -
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук)

Како за овај портал откривају одлично обавијештени извори из врха највеће опозиционе политичке партије у Републици Српској, нико из руководства СДС-а претходно није био обавијештен од њихових коалиционих партнера из ПДП-а да ће на јучерашњој конвенцији Градског одбора те странке Станивуковић бити промовисан у кандидата за градоначелника Бањалуке.

- Раније је из ПДП-а било најављено да ће Драшко Станивуковић преузети управљање бањалучким ПДП-ом, али нико није имао појма да ће ПДП јуче, скоро двије године прије одржавања локалних избора, довести цијелу опозицију пред свршен чин проглашавајући Станивуковића кандидатом за градоначелника Бањалуке. То, сасвим сигурно, није био потез у духу добре сарадње са СДС-ом чији врх ни на који начин није био консултован око те приче - пише Инсајдер.

Предсједник Градског одбора СДС Бањалука Младен Кајкут за Инсајдер је потврдио да су у тој странци "врло изненађени" промоцијом Станивуковића као кандидата за градоначелника.

- Као гост сам био присутан на јучерашњој конвенцији Градског одбора ПДП-а и био сам изненађен када је саопштено да ће Станивуковић бити кандидат за градоначелника. Мислим да су то ствари које би требало да се усагласе на нивоу предсједника странака. Што се мене тиче, вјерујем да ће СДС и ПДП наставити да заједнички опозиционо дјелују - каже Кајкут.

Досадашњи предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Игор Црнадак синоћ је изјавио да је на његов приједлог донесена одлука да Драшко Станивуковић преузме управљање ПДП-ом у Бањалуци, додавши да је једногласно донесена и одлука да Станивуковић буде кандидат ПДП-а за градоначелника.

Извор: insajder.in