latinica  ћирилица
17/12/2018 |  14:43 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Радић демантује масовни прелазак чланства у ДЕМОС

Предсједник Општинског одбора /ОО/ ДНС-а у Прњавору Драган Радић демантовао је масовно напуштање чланства ове странке и прелазак у Демократски савез /ДЕМОС/, те навео да је Општински одбор напустило само шест чланова, од којих су четири предсједници мјесних одбора странке.
Демократски народни савез - Фото: РТРС
Демократски народни савезФото: РТРС

Радић каже да је само неколицина чланова, вођена "искључиво личним интересима", напустила Општински одбор ДНС-а у Прњавору.

"Вијест коју су пренијели одређени медији је апсолутно нетачна. ОО ДНС Прњавор је напустило шест чланова, од којих су четири предсједника мјесних одбора, који тиме представљају свој лични, а не и став чланства тих одбора", истиче Радић.

Он је у изјави новинарима навео да је ово било и очекивано, јер су странку напустили управо појединци који су и током предвизборне кампање правили одређене проблеме не поштујући одлуке Општинског одбора, Изборног штаба, али и коалиционог споразума.

"У прилог томе говори и чињеница да су Хрваћани једино бирачко мјесто гдје је ДНС побиједио, а заједнички кандидати за предсједнка Републике Српске и члана Предсједништва БиХ изгубили", појаснио је Радић.

Он је подсјетио да је ДНС у Прњавору на претходним изборима остварио најбољи резулат од свог постојања, да је трећа странка по броју гласова и да садашња дешавања око преласка из једне у другу странку неће ослабити позицију ДНС-а у Прњавору.

"Сматрам да ћемо сада имати снажнију, чистију и стабилнију организацију. Већ смо увелико кренули са активностима на терену и радимо на консолидацији странке. Остајемо чврсто на принципима и програмским циљевима ДНС, поштујући и подржавајући одлуке предсједништва и Главног одбора" , рекао је Радић.

Повјереник ДЕМОС-а за општину Прњавор Владимир Јанковић изјавио је раније Срни да је већина чланова ОО ДНС Прњавор напустила ову странку и приступила ДЕМОС-у, на чијем је челу Недељко Чубриловић. Он је истакао да је ДЕМОС-у приступило осам од укупно 13 мјесних одбора ДНС-а на подручју Прњавора, као и комплетан Одбор младих прњаворског ДНС-а.