latinica  ћирилица
17/12/2018 |  15:59 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Добој: Јеринић изабран за замјеника градоначелника

Скупштина града Добоја именовала је Бориса Јеринића за замјеника градоначелника. Јеринић је независни кандидат за градоначелника. Социјалисти су одбили да гласају, те најавили властитог кандидата за будућег градоначелника.

Јеринић је на функцију замјеника градоначелника изабран након што је његов претходник Дејан Старчевић поднио оставку. Подршка његовом избору била је једногласна.

- Јеринић је одрђен у име коалиције коју чини више странака да се укључи у бројну  проблематику везану за град Добој - поручио је Предраг Лазић, одборник Независног клуба.

Сања Вулић, одборница СНСД-а сматра да је избор Јеринића исправан потез.  

- Сигурно је да ћемо смањити трошкове избором Јеринића, али и реализовати све најављене пројекте које су најавили предсједник Милорад Додик и градоначелник Обрен Петровић - каже Вулићева.

Јеринић није присуствовао сједници Скупштине, али је дан раније рекао да има подршку 90 одсто партија које партиципирају у Скупштини. Социјалисти нису међу њима.

- Ово је све обична фарса. Старчевића који је био замјеник гардоначелника, Скупштина је изабрала прије мјесец дана, нико од нас није ни знао да је поднио оставку - тврди Ведран Глигорић, одборник СП-а.

Социјалисти најављују да ће имати свог кандидата за градоначелника Добоја. У игри су три имена - Свјетлана Недић, Срђан Тодоровић и Небојша Лукић. Од кандидатуре властитог кадра одустају у ПДП-у, а кога ће подржати још не знају.

- Програм рада те особе ће бити пресудан да ПДП размисли и да га подржи - каже Слободан Васиљевић, одборник ПДП-а.

Избори за градоначелника Добоја биће одржани 17. фебруара, након што је досадашњи дугогодишњи градоначелник Обрен Петровић, донедавно кадар СДС-а, изабран за посланика у Представничком дому ПС БиХ у Сарајеву.