latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:01 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Кошарац: Мектић експонент политике западних земаља

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је данас у Источном Сарајеву да је министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић експонент политике западних земаља у БиХ и један од вјерних сарадника америчког амбасадора у БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Коментаришући Мектићеве тврдње да Кошарац преко својих портала објављује информације против њега, Кошарац је изјавио новинарима да он нема никакав портал, као и да је свима познато да је Мектић био човјек који је "неартикулисано производио различите врсте непостојећих афера и бавио се тиме да покушава да дискредитује одређену структуру људи који долазе из руководства Републике Српске и СНСД-а".

Према његовим ријечима, Мектић ће остати запажен као човјек конфликта и који је унио на политичком нивоу у Сарајеву раздор међу српским представницима у институцијама БиХ тиме што је веома често на неаргументован начин изрицао квалификације против Републике Српске.

- Он се хвалио у Сарајеву да није био на референдуму о веома значајној теми за Српску као што је Дан Републике Српске. Он је покушао да прави афере које немају аргументе, покушао да буде дио те структуре и политике усмјерене против Српске и појединаца који је представљају - навео је Кошарац.

Он сматра да је Мектић морао бити више ослоњен на институције Републике Српске него што је био врло понизно ослоњен на институције БиХ и потребе одређених амбасада у Сарајеву.