latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:11 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Протић: Подршка кандидатури Тегелтије

Социјалистичка партија дала је данас на консултацијама у Сарајеву пуну подршку предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику за кандидатуру Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета минситара БиХ, изјавио је предсједник Извршног одбора ове партије Слободан Протић.
Слободан Протић - Фото: Глас Српске
Слободан ПротићФото: Глас Српске

- Сматрамо да је то квалитан избор. Ријеч је о човјеку огромног политичког, али и искуства у привреди. Вјерујемо да може бити више него успјешан предсједавајући Савјета министара - рекао је Протић новинарима.

Он је додао да Социјалистичка партија доживљава Тегелтију као свог кандидата, јер је ријеч о партији која је из истог коалиционог формата.

- Овдје смо заједно и у Републици Српској смо заједно са својим коалиционим партнерима из СНСД-а и ДНС-а - нагласио је Протић.

Он је напоменуо да током данашњих консултација није било ријечи о расподјели ресора, те да ће о том питању бити разговарано директно са Тегелтијом.

- Кад је ријеч о амбицијама Социјалистичке партије, ми ћемо бити дио Савјета министара са нашим кадровима и понудићемо најбоље људе које имамо. Очекујемо једно министарско мјесто - нагласио је Протић.

Предсједник Независног блока Сенад Шепић након консултација у Предсједништву БиХ рекао је да ће ова странка бити конструктива и помоћи да БиХ што прије добије функционалне власти на сваком нивоу.

Шепић је истакао да је неопходно стати иза једне политике равномјерног регионалног развоја и европског пута, због чега очекује најшири политички договор.

Он је рекао да ће наставити разговорати у вези са учешћем Независног блока у власти.

Разговором са предсједником Независног блока окончане су консултације, јер се представници ХДЗ-а БиХ нису одазвали.