latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:13 | Аутор: СРНА

Од 13. до 16. децембра на Јахорини око 7.000 скијаша

На Јахорини је од 13. до 16. децембра на новоуређеним скијашким стазама скијало око 7.000 скијаша, што је седам пута више него у истом периоду прошле године.
Јахорина (Фото: terratravel.rs) -
Јахорина (Фото: terratravel.rs)

На Јахорину је многобројне љубитеље скијања, музике, добре забаве, али и такмичења богатим програмом привукао Јахорински ретро опенинг.

Из Олимпијског центра "Јахорина" саопштено је да је овај резултат дупло бољи од цијелог децембра прошле зимске сезоне која је била рекордна по свим параметрима.

У саопштењу се наводи да су приходи од продаје ски-карата у односу на исти период прошле године порасли за 140 одсто, што је већ сада одличан показатељ да ће нова зимска туристичка сезона на Јахорини бити најбоља до сада.

Посјети планине и препуним смјештајним капацитетима допринијели су и догађаји које је Олимпијски центар организовао за све посјетиоце током манифестације свечаног отварања нове туристичке сезоне.

У саопштењу је наведено да су биле организоване мини олимпијаде гдје су се у четири дисциплине такмичиле групе из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, али и Кине, до свечаног отварања ноћне стазе уз спуст са бакљама.

Током ове манифестације Олимпијски центар је представио и часопис "Хело тревел Јахорина", који је осми часопис ове едиције, а према оцјенама многих, и најуспјешнији до сада.

"Највеће интересовање љубитеља планине било је за концерт Црвене јабуке. У хотелу Бистрицавише стотина посјетилаца из свих држава бивше Југославије уживало је уз нове и старе хитове култног састава из Сарајева", истиче се у саопштењу.

Из Олимпијског центра "Јахорина" за наредни период најављују одличне услове за скијање, најбоље припремљене скијашке стазе у региону и богат забавни програм, између осталог, и концерт Лепе Брене 29. децембра.