latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:28 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Бањалука: Предавање Предрага Антонијевића и Ненада Окановића

Ову годину Позитивне снаге Српске завршавају још једним догађајем, гостујућим предавањем са познатим домаћим редитељем Предрагом Антонијевићем и глумцем Ненадом Окановићем.

Након бројних представа оджаних широм Српске, како за дјецу, тако и за одрасле, те предавања и дружења са познатим личностима из свијета културе, Позитивне снаге Српске годину заокружују још једним културним дешавањем а, како најављују, биће их и у наредној години.

"Можда ће и неке мало другачије теме бити у фокусу, а свакако везане за културно-духовну и просвјетну обнову, концепт који смо развили у току 2018. године", каже Милош Ковачевић из Позитивних снага Српске.

Предрага Антонијевића чули смо недавно приликом премијере филма "Заспанка за војнике", а серија коју он режира "Убице мога оца" веома је популарна с обје стране Дрине. Посљедњим генерацијама веома је тешко да се снађу на тржишту, нарочито ако долазе са умјетничких академија.

"Није лако, јер како ти људи да обезбиједе себи континуитет, неки пристојан живот? А опет, с друге стране, све док неко око сјаји и има жара у себи да крене неким непознатим предјелима, не треба га спутавати", каже Антонијевић.

Ненада Окановића већином поистовјећују са ликом сина Драгана из популарне серије "Село гори а баба се чешља", али у Антонијевићевом филму носи далеко озбиљнију улогу која му је посебна и због тога што је његова прабака била Милунка Савић.

"Мислим да је веома битно да људи који су нешто остварили подијеле то са људима који посебно у овом периоду, уствари постају прави људи", истиче Окановић.

Студенти Бањалучког универзитета радују се сваком предавању познатих и признатих личности региона. 2019. година ће, бар према ријечима чланова Удружења Позитивне снаге Српске, бити и те како богата.