latinica  ћирилица
17/12/2018 |  23:05 | Аутор: infobijeljina.com

На помолу нова скупштинска већина у Бијељини?

У Новој години Скупштина града Бијељина добиће нову скупштинску већину окупљену око СНСД-а, сазнаје ИнфоБијељина у добро обавијештеним круговима.
Скупштина града Бијељина - Фото: РТРС
Скупштина града БијељинаФото: РТРС

Потврђујући приче о томе да се у Бијељини увелико ради на промјени скупштинске већине, извор овог портала наводи да се већ након новогодишњих и божићних празника могу очекивати конкретне активности.

- Већ дуже вријеме СНСД ради на томе, а посао им је олакшала група незадовољних одборника у СДС-у који су одлучили да се приклоне другом блоку - наводи саговорник ИнфоБијељина.

Напомињући да је логично очекивати да ће СНСД, који је на изборима добио легитимитет настојати да локалну власт приближи републичкој, овај извор додаје да није искључено да им се придружи дио одборника из странака које дјелују опозиционо.

- Многи ће наћи свој интерес у новој већини. С једне стране је добро да се око заједничког интереса окупи што већи број странака, и да се у сарадњи са властима на републичком нивоу ријеше нека питања важна за Бијељину - наводи извор.

На питање да ли промјена скупштинске већине отвара и питање опозива градоначелника, саговорник портала ИнфоБијељина каже да је за таква питања и размишљања још рано.

Иако се о свему још увијек преговара, овај портал незваничн сазнаје да би на позицију предсједника Скупштине града дошао један од одборника актуелне већине, док би на мјесто замјеника градоначелника дошао кадар из СНСД.