latinica  ћирилица
18/12/2018 |  10:31 ⇒ 10:45 | Аутор: СРНА

Стефановић: Дипломатска побједа

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић оцијенио је данас да је званични Београд извојевао добру дипломатску побједу на сједници Савјета безбједности УН у Њујорку, посвећеној Косову и Метохији.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

"Србија је све урадила како треба, добро је да се види да свет размишља да без учешћа институција Србије нема решења за косовско питање. Приметно је било и да нису сви истим тоном разговарали", изјавио је Стефановић за телевизију "Прва".

На сједници Савјета безбједности предсједник Србије Александар Вучић позвао је УН да преузму већу улогу у будућности у преговарачком процесу Београда и Приштине.

Стефановић је поводом јучерашњег одбијања Приштине да прихвати приједлог ЕУ о укидању такси од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, рекао да то није добро ни за Србе за Албанце.

"Да ли ће ЕУ трпети такво понашање Приштине јер имају две стране, једна која је конструктивна, то смо ми, и друга која не поштује ништа и не жели ништа? Сад је одлука на Европи да ли ће јасно да каже да ови људи не желе да учине ништа", рекао је он.

Стефановић је напоменуо да је Србија искрено посвећена европским интеграцијама и да жели да српски народ живи боље.

ЕУ је јуче поново инсистирала на укидању једностраних тарифа на робу из централне Србије и БиХ и позвала приштинске власти да наставе примјену Споразума о стабилизацији и придруживању, али и да формирају заједницу српских општина.