latinica  ћирилица
18/12/2018 |  10:52 ⇒ 10:58 | Аутор: СРНА

Вучић задовољан резултатима сједнице Савјета безбједности

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан резултатима сједнице Савјета безбједности УН о Косову и Метохији.
Вучић у Савјету безбједности УН - Фото: Screenshot
Вучић у Савјету безбједности УНФото: Screenshot

Вучић је истакао да је Србија имала прилику да на јучерашњој отвореној сједници упозна међународну јавност о ситуацији на Косову и Метохији, послије увођења такси на српску робу и одлуке о трансформацији безбједносних снага самопроглашеног Косова.

Он је за "Глас Америке" рекао да је присутне на сједници Савјета безбједности обавијестио о томе да је Србија испунила све обавезе из Бриселског споразума, док "Приштина није испунила ништа".

Вучић је пренио да је присутне обавијестио и о свакодневним нападима на Србе, о хапшењу директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића и таксама на српску робу, са циљем да покаже земљама које су се залагале за независност самопроглашеног Косова "шта су створиле".

У сједишту УН у Њујорку синоћ је одржана сједница Савјета безбједности УН, сазвана на иницијативу Србије и Русије, поводом одлуке приштинских власти да формирају такозвану војску Косова.