latinica  ћирилица
19/12/2018 |  13:16 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

ОО ДНС Челинац: Странку напустио мањи број чланова

ОО ДНС Челинац саопштио је данас да је ову странку напустио мањи број чланова.
Демократски народни савез - Фото: РТРС
Демократски народни савезФото: РТРС

Саопштење преносимо у цијелости:

Након напуштања ДНС-а Челинац, донедавног предсједника и мање групе чланова Општинског одбора, овим путем обавјештавамо јавност и чланство, да ДНС у Челинцу са огромном енергијом и снагом, наставља свој рад на управо установљеним и прокламованим принципима за које је 100.000 грађана Републике Српске, дало печат и подршку ДНС-у, на управо завршеним Општим изборима у БиХ, саопштио је ОО ДНС Челинац.

Истовремено пријатељски молимо све медије који су дана 18.12.2018. године пренијели ову вијест, да објаве овај демант и пренесу наш став везано за наведену тематику, јер је наведена вијест нетачна, неистинита и искључиво служи збуњивању и обманама јавности а не истини и професионалном новинарству, што би вам поштована господо требало бити приоритет у вашем раду.

Наиме, истина је сљедећа, предсједник ОО ДНС Челинац је сазвао проширену сједницу ОО иако је претходно већ отишао да прави нову политичку странку, како је у свом обраћању и сам истакао.

ОО ДНС-а Челинац броји 39 чланова а на сједницу се одазвало тек 19 чланова. Сједници су присуствовала и три члана ДНС-а који нису чланови ОО, дакле у сали је било укупно 22 присутних.

Иако је у дискусијама преовладавало мишљење да нити има формално-правне основе нити било какавог утемељења, председавајући сједнице је предложио да се гласа о томе "ко ће напустити" ОО ДНС Челинац.

Резултат гласања је био такав да се 11 присутних изјаснило да напушта ДНС, један члан се изјаснио да не жели активно учешће у нити једној политичкој странци и 10 се није изјашњавало, јер су чланови ДНС-а. Дакле ДНС Челинац је напустилио тек око 23 посто чланова општинског одбора.

Досадашњим колегама који су напустили странку желимо све најбоље у личном и породичном смислу, а политички пут су сами себи одредили.

Вама поштована господо који радите врло тежак, сложен и одговоран посао, да га радите истински , професионално и коректно увијек имајући на уму новинарску етику, "да се чује и друга страна".