latinica  ћирилица
19/12/2018 |  18:26 | Аутор: СРНА

Ђукановић: Рјешавање отворених питања - интерес свих

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да су на састанку лидера западног Балкана са високим представником ЕУ за спољну и безбједносну политику Федериком Могерини у фокусу била три отворена питања у региону - питање Македоније, дијалог Београда и Приштине и функционалност БиХ.
Мило Ђукановић - Фото: СРНА
Мило ЂукановићФото: СРНА

"Сви учесници су потенцирали да је рјешавање ових питања интерес свих. Док год имамо макар један отворен проблем, то угрожава перспективу или динамику достизања европске перспективе", рекао је Ђукановић након састанка у Бриселу.

Он је истакао да је најважније да је данас потврђена спремност свих земаља да дају допринос, првенствено конструктивним понашањем, реформским напорима и посвећеношћу достизању европских стандарда.

"А онда да пружимо и подршку онима који су непосредно у рјешавању ова три проблема, да бисмо што прије створили услове за успостављање поузданије стабилности у региону, а тиме и брже достизање европске перспективе свих земаља западног Балкана", поручио је Ђукановић.

Он је нагласио да је заједнички интерес обезбиједити квалитетнији живот.

На ручку су били и предсједник Србије Александар Вучић, предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи, премијер Македоније Зоран Заев и предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић.