latinica  ћирилица
19/12/2018 |  19:47 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Бијељина добија нову скупштинску већину?

У Новој години Бијељина би требала добити нову скупштинску већину окупљену око СНСД-а који увелико ради на формирању владајућег блока јер жели преузети одговорност за капиталне пројекте које, кажу, актуелна власт није способна да заврши.

С друге стране, актуелна владајућа гарнитура вјерује да у Бијељини, још увијек, прекомпозицију власти може урадити само градоначелник Мићић.

Владајућа гарнитура која врши власт у Бијељини нема подршку њених грађана , што су показали и посљедњи избори, кажу у СНСД-у и истичу да разговарају са свима око формирања нове већине.

- Градоначелник и екипа око њега годинама најављују измјештање аутобуске станице, изградњу спортске дворане и друге пројекте. Конкретан примјер – прије осам мјесеци смо добили средства од Владе Србије за изградњу спортске сале у Патковачи, а ми нисмо урадили послије осам мјесеци ни пројекат. Мислим да је коначно дошло вријеме да почнемо да радимо неке ствари, рекао је Недељко Ћорић, предсједник СНСД Бијељина.

Бивши чланови ДНС-а у Бијељини, а посљедњих дана чланови ДЕМОС-а, немају став око нове скупштинске већине док не буде нешто конкретно. Бијељински социјалисти категорични - Семберији је потребна нова власт.

- Треба да дође до промјене скупштинске већине из простог разлога да се синхронизују републичка и локална власт јер овдје владају велики проблеми у градској скупштини, истакао је Недељко Јовић, предсједник СП Бијељина.

За Славишу Марковића предсједника бијељинског ПДП-а формирање нове скупштинске већине, предвођене СНСД-ом, су ''чаршијске приче''. За њега је актуелни градоначелник Бијељине једини који има снагу за прекомпозицију власти.

- Мићић је тај који може формирати нову скупштинску већину, али на ту тему никад није било разговора, додао је Славиша Марковић, предсједник ПДП Бијељина.

У СНСД-у нису искључиви о позицији градоначелника Мићића, не би га априори смјењивали по преузимању власти у скупштинским клупама.

- Ако је градоначелник кооперативан, не искључујемо могућност да и дио СДС-а буде у тој новој скупштинској већини. Ми нисмо далеко од скупштинске већине, али ја не желим да она броји 16, или 17 руку , него да она буде стабилна, закључио је Ћорић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић није хтио коментарисати најаве формирање нове скупштинске већине.