latinica  ћирилица
19/12/2018 |  22:05 ⇒ 20/12/2018 | 10:06 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Додик тражи стриктно поштовање Дејтонског споразума (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је у емисији Телеринг наше телевизије да предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик у Сарајеву заступа ставове Парламента Српске и да се залаже за то да Српска постане видљивија у свим процесима унутар БиХ и према међународној заједници.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Додик своје ставове дијели са НСРС и то је складу са политиком коју води. Он ужива широку политичку подршку у Републици Српској, што је добра полазна основа за представљање Српске и њених интреса и ставова који неће бити на штету било кога другог - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да се Додик залаже за стриктно поштовање Дејтонског мировног споразума, за шта би требало да се залажу и друга два члана Предсједништва како би БиХ била функционална.

- Предсједништво треба да преузме већу одговорност и спроводе надлежности које му припадају - сматра Чубриловић.

Предсједник Парламента Српске подсјетио је да је Република Српска прва у БиХ формирала власт, што је једна од потврда њене политичке стабилности.

- На посебној сједници биће разматран буџет и програм економских реформи за наредну годину. То значи да би у Нову годину могли да уђемо са усвојеним буџетом - навео је Чубриловић.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске у претходном сазиву, на челу са Жељком Цвијановић, радила ефикасно и осигурала да Српска све своје обавезе изврши на вријеме.

Чубриловић исту ефикасност очекује и од нове Владе предвођене Радованом Вишковићем. Истиче да је из Вишковићевог експозеа видљиво да ће фокус Владе бити на реалном сектору.

Повезане вијести:

Оснивачка скупштина ДЕМОС-а 22. децембра

Емисију Телеринг погледајте и на нашем Јутјуб каналу: