latinica  ћирилица
22/12/2018 |  12:18 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Чубриловић изабран за предсједника ДЕМОС-а

Република Српска добила је нову политичку партију. И званично је основан Демократски савез, а Недељко Чубриловић је изабран за предсједника. Каже да је, ДЕМОС странка центра, десно орјентисана и усмјерена на друштвени развој, по мјери грађана.

Главни одбор, Надзорни одбор, Статутарна комисија, предсједник. Демократски савез на оснивачкој скупштини добио је страначке органе и званично почео политички живот.

"Демократска странка је странка центра, мало десно наклоњена која ће своје основно политичко дјеловање усмјерити на друштвени разувој по мјери грађана, на реални сектор за који мислимо да је основ", истиче Чубриловић.

Основан од стране одбачених политичких ветерана ДНС-а, ДЕМОС је спреман на сарадњу са свима, поручено је.

Иако су размимоилажења у бившој им странци кулминирала њиховим, а потом и изласком значајног броја чланова, први човјек ДЕМОС-а каже, сарадња са ДНС-ом долази у обзир.

"Нисмо се бацали камењем једни на друге, то је политичко размимоилажење, нема разлога да та сарадња не буде коректна", поручује Чубриловић.

Први људи ДЕМОС-а дуго су у политчком животу Српске и као чланови ДНС-а били су дио коалиције, која је чинила власт са СНСД-ом и СП-ом. Највећа странка у Српској увјерена је да ће сарадња бити настављена.

"Ја сам овдје у име СНСД-а да им пожелим добар почетак, они су имали добар почетак, дуг политички живот и да им пошаљем поруку да треба да останемо и радимо заједно за добробит Републике Српске", рекла је Жељка Цвијановић, потпредсједница СНСД-а.

Политички потенцијал ДЕМОС-а показаће се на локалним изборима. Још не знају тачан број, али кажу - више од 130 чланова главног одбора и одборника ДНС-а пружило им је подршку.

У парламенту Српске, четири посланика дио су ове политичке опције, која у Влади има једно министарство.