latinica  ћирилица
22/12/2018 |  16:47 ⇒ 16:58 | Аутор: СРНА

Додик: У ФБиХ опструишу формирање Савјета министара

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је опструкција формирања Савјета министара лоцирана у Федерацији БиХ, гдје одуговлаче са успостављањем власти.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"ФБиХ готово да нема шансе да у наредних три или четири мјесеца формира структуру власти. Уколико то буде разлог чекања да се формира Савјет министара на нивоу БиХ, онда и не видим разлог да уопште тамо радим", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Београду након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.

Он је истакао да се у Сарајеву води политика "крени да нигдје не стигнеш", па тако и у вези са формирањем Савјета министара.

"Република Српска је формирала своје политике и спремни смо да конституишемо органе на нивоу БиХ. Чак имамо и препоруке са европског нивоа да се то учини што је прије могуће, а онда западнемо у ту немогућност која се зове Сарајево, у којем се стално нешто калкулише `на ситно`, и никада ништа не може направити `на крупно`", рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска нема намјеру да води политику која би се односила на онемогућавање функционисања институција, али да се на примјеру ФБиХ сада може да види како то изгледа.

"У Сарајеву од стране Бошњака постоји опструкција и кажу `полако ћемо, да видимо како ћемо`, а не знам шта да виде `како ћемо`", рекао је Додик и додао да ће настојати да се убрза формирање Савјета министара ако то буде било могуће.