latinica  ћирилица
24/12/2018 |  11:33 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Пријем за храбре полицајце; Туђи живот испред свог

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач организовао је пријем за полицијске службенике који су током ове године исказали висок степен професионалности и хуманости у обављању својих дужности.

Захвалнице су уручене за 19 најистакнутијих полицајаца МУП-а у 2018. години.

"Ово је већ традиционалан пријем за храбре полицајце. Уручене су им захвалнице за храбра дјела, која су у току године направили. На овај начин полицајци не презентују само себе и униформе, већ и Министарство унутрашњих послова", рекао је Лукач.

Он каже да су ови полицајци гарант безбједности, примјер оног најбољег што полиција Српске има.

"Захвалан сам полицајцима на храбрим дјелима. Сигуран сам и да је оваквих полицајаца још много у МУП-у Српске", казао је Лукач.

Полицајац из Полицијске станице Добој 2 Сифет Окић препричао је ситуацију у којој је показао своју храброст.

"Изашли смо на терен након саобраћајне несреће у којој је аутомобил слетио у ријеку Спречу. Колега и ја спустили смо се низ обалу, и помогли особи заглављеној у ауту. Тако смо му спасили живот", прича Токић.

О догађају због кога је похваљен, говорио је и полицајац из Требиња Драган Самарџић.

"Изашли смо на терен. Отац је пријетио да ће убити своје двоје дјеце. Смирили смо оца и тако спасили дјецу. Спријечили смо трагедију", каже Драган.

Тривун Немања из ПУ Фоча прича да су добили позив од грађана у близини дринског моста, гдје су се два дјетета нашла на постољу стуба моста када је вода почела да надолази.

Колега и он, који су лиценцирани инструктори рафтинга, успјели су дјецу да спасу.

Ово није једина ситуација за пет година у којој је Немања са колегама учествовао у спасавању људских живота.

Полицијски службеници који су показали висок степен хуманости и професионалности су и Његош Ђекановић и Илија Палалић из Полицијске управе Бањалука, Дејан Злокапа, Драган Поповић, Игор Продан, Ненад Самарџија и Слађан Дачић из Полицијске управе Приједор, Ненад Ђукић, Бранислав Драгичевић и Предраг Пољашевић из Полицијске управе Добој, Дејан Антуновић из Полицијске управе Требиње, Касим Бегановић и Дејан Гвозден из Полицијске управе Градишка и Јасенко Делић из Центра за обуку.