latinica  ћирилица
25/12/2018 |  12:47 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Драгичевић прегледан на УКЦ, љекари констатовали да нема повреда

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, јутрос су лишили слободе Д.Д. из Бањалуке због сумње да је извршио кривично дјело "угрожавање сигурности".
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Лишење слободе усљедило је након што се Д.Д. није одазвао у вријеме када је ускладу са законом позван у службене просторије ради испитивања на околности за које се сумњичи.

Из Полицијске управе Бањалука је саопштено да су приликом лишења слободе лица чији су иницијали Д.Д. из Бањалуке полицијски службеници, у складу са законом, примијенили средства силе.

На захтјев лица лишеног слободе указана му је љекарска помоћ у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, гдје је од стране надлежних љекара констатовано да нема повреда.

Давор Драгичевић је прегледан данас у Заводу за клиничку радиологију УКЦ, гдје је рендгенским снимањем утврђено да се не виде знакови свјеже трауматских промјена, наводи се у медицинском налазу у који је Срна имала увид.

Рендгенски снимак је урађен за десно раме, десну подлактицу и зглоб ручја, десну шаку, десни лакат, карлицу са куковима и десно кољено.

Због чињења прекршаја из Закона о јавном реду и миру и Закона о јавном окупљању, те документовања кривичног дјела одређена лица су доведена у службене просторије.

Све мјере и радње предузимају се у координацији и под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Повезане вијести:

Приведен Давор Драгичевић; Неистините тврдње о његовим повредама

Специјалци на Тргу Крајине 

Нападнут полицајац на Тргу Крајине; МУП позива на уздржаност од насиља