latinica  ћирилица
26/12/2018 |  12:37 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Лукач: Окупљање на Тргу више не можемо толерисати (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржана прес конференција министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и директора Полиције Републике Српске Дарка Ћулума.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Конференцију можете погледати и на сљедећем линку.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је данас на ванредној прес конференцији да је конференција сазвана првенствено да би се објаснила јучерашња дешавања у Бањалуци.

- Као што вам је познато након девет мјесеци одржавања једног скупа који је био нелегалан, МУП Републике Српске није желио да спријечи одржавање скупа све док се он одржавао на миран и достојанствен начин - рекао је Лукач.

Позвао је Давора Драгичевића да се смири и да допусти да полиција и Тужилаштво раде свој посао. "Надам се да ће удаљити од себе све оне људе из криминалног и политичког миљеа који га само користе за своје циљеве и наносе му огромну штету", рекао је министар.

- Важно је рећи да је 23.000 грађана Српске дало живот за Републику Српску и нико од њихових породица није тражило да Трг Крајине носи назив по њима, или неке бригаде попут 16 Крајишке. Овдје смо имали једну злоупотребу човјека и то се више неће толерисати - поручио је министар Лукач.

Како је навео министар Лукач, дешавања на тргу су се претворила у супротност са законом.

- Имали смо изборну годину, гдје су се политичари за своје циљеве укључили у групу Правда за Давида. Усмјеревали су групу у политичком смјеру, рекао је министар.

Он је нагласио да су поједини политичари на морбидан начин искористили групу "Правда за Давида" за своје политичке циљеве.

- На Тргу Крајине све је било мирно док се нису појавили опозициони политичари и тада су кренули напади на званичнике Српске и полицију - подсјетио је министар Лукач.

Министар Лукач је истакао да је било физичког насртаја на припаднике МУП-а Српске, да се насилно покушавало ући у Палату предсједника Српске.

- То су ствари које не могу бити тоолерисане. То не може проћи. Ово је уређена држава и сви грађани па и Давор Драгичевић морају да поштују закон, закључио је Лукач.