latinica  ћирилица
27/12/2018 |  08:16 | Аутор: СРНА

Прњавор добија стадион од 300.000 долара (ФОТО)

Прњавор ће идуће године у оквиру пројекта "Фифа гол" добити стадион вриједан 300.000 долара, рекла је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.
Цртеж фудбалског стадиона (фото: Facebook / ФК Љубић, Прњавор) -
Цртеж фудбалског стадиона (фото: Facebook / ФК Љубић, Прњавор)

Соња Давидовић, Миле Ковачевић и Дарко Томаш Давидовићева је честитала начелнику општине Прњавор Дарку Томашу и руководству Фудбалског клуба Љубић који су успјели да се изборе за овако значајан пројекат.

"Честитке и Фудбалском савезу Републике Српске који даје значајну подршку реализацији пројекта", рекла је Давидовићева, која је у Прњавору разговарала са начелником Томашем и руководством ФК Љубић.

Она је истакла да је ово значајан догађај не само за Прњавор, већ и за Републику Српску и фудбал као спорт.

"Јако је важно што ће свјетска кућа фудбала изградити један овако значајан комплекс у Прњавору", додала је Давидовићева.

давидовић, ковачевић, томаш

Она је навела да је ресорно министарство до сада радило на омасовљавању спорта у Републици Српској, као и на побољшању потребне инфраструктуре, а тако ће наставити и убудуће.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић рекао је да је побједа у пројекту лијеп поклон за младост ове општине, за младе без обзира да ли се баве фудбалом или спортом уопште.

Ковачевић је напоменуо да ће бити изграђена два терена, један од вјештачке и један од природне траве.

"Много је било средина које су аплицирале за та средства. Ми смо након дужег времена одлучили да то буде Прњавор због ангажовања руководства општине и ФК Љубић. Они су ти који су се квалификовали дајући најбоља рјешења у реализацији пројекта", рекао је Ковачевић.

Он је навео да је природно да ће терене највише користити спортисти из Прњавора, али да ће на њему радити и спортисти из Републике Српске, па и региона.

"Имамо у плану да се ту не граде само два терена него и одређени пратећи садржаји као што су свлачионице, двије трибине од по 300 и 500 мјеста, хотелски објекти да би пројекат био самоодржив. Мислимо да шансе за то постоје и зато нам је потребна помоћ не само локалне заједнице већ предсједника Републике Српске и Владе Републике Српске, да сви заједно изградимо причу која ће бити препознатљива и изван Републике Српске" , истакао је Ковачевић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је велика част што је Прњавор уз подршку Владе Републике Српске и Фудбалског савеза Републике Српске добио овај значајан пројекат.

"У ФК Љубић се предано радило у протекле двије године под новом, подмлађеном управом. Томе у прилог иду постигнути резултати од реновинарања свих просторија до броја дјеце која тренирају у клубу. Драго ми је што се и изван општине Прњавор препознају ови резултати што данас имамо званично прилику да видимо. Ми ћемо урадити све да оправдамо указано повјерење" , рекао је Томаш.

Он је изразио увјерење да ће нови стадион бити и мјесто окупљања младих спортиста, не само из Републике Српске, БиХ него и региона, мјесто окупљања свих људи који воле спорт.

Томаш је захвалио свима у ФК Љубић од управе до играча и изразио увјерење да ће Прњавор из овог пројекта изаћи као још перспективнија средина.

Он је подсјетио да је предсједник ФК Љубић Зоран Декет ушао у најужи круг кандидата за избор најбољег спортског радника у Републици Српској, а да је фудбалски судија у Првој лиги Републике Српске Александар Његомировић номинован за најбољег судију.

Предсједник ФК Љубић Зоран Декет захвалио је свима који су помогли да Прњавор добије пројекат Фифа гол.

Декет је истакао да у Школи фудбала тренира 195 дјечака и дјевојчица.

"Сматрамо да је то највећи успјех, осим радова на инфраструктури, на едукацији тренера и свега осталог што чини фудбал и спорт уопште", рекао је Декет.