latinica  ћирилица
04/01/2019 |  10:30 | Аутор: РТРС

Арсен Чаркић: Црква није пекара!

Људи коначно већ једном морају научити да Црква није пекара, нити било каква услужна дјелатност. Да, сви ми смо Црква, али не сви ми који се понашамо саможиво и мислимо да се планета окреће око нас.
Протести групе Правда за Давида испред Храма Христа Спаситеља (Фото: frontal.rs) -
Протести групе Правда за Давида испред Храма Христа Спаситеља (Фото: frontal.rs)

Не. Црква нису храмови, попови, ограде, паљење свијећа, баханалије на славама.

То што ви „славите славу“ односно практикујете баханалије за које вам требају два жиранта, вјерујете у којекакве паганизме и сујевјерја вас не чини вјерником. Напротив.

Црква су људи који се кају, посте, стављају љубав изнад свега и то све крунишу Причешћем.

Да у старту рашчистимо:
Сузана (мајка настрадалог Давида) је изјавила како је кренула да запали свијећу у Храму Христа Спаса, па пошто су јој (а имплицира се да јој је Црква ускратила подршку) „закључали врата“, без обзира што је прошло 18 сати кад црква закључава врата свима већ пар стотина година, барем у зимско вријеме у Крајини, она није могла унутар храма запалити свијећу, него је „морала у капелу“.

Е ПА…ко год је МА И ЈЕДНОМ ушао у храм Христа Спаса, ЗНА да у том храму просто немаш гдје запалити свијећу, што је пракса у свим већим црквама јер због чађи се прљају фреске, љети буде неподношљиво вруће итд, и да сви ми откад постоји храм палимо свијеће у капели (чија је то намјена), а која је иначе отворена и дуже од 18 часова кад се службе завршавају.

Углавном: ово је једна до Неба безобразна патетика и крајње јефтин покушај прљања Цркве и уваљивања у њихове приче.

Овдје се подвлачи црта и свака подршка (а итекако је било) према покрету ПзД од овога часа ПРЕСТАЈЕ.

Извор: frontal.rs