latinica  ћирилица
04/01/2019 |  14:00 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

Жупљанин: Полиција Српске мора бити сачувана од све радикалнијих напада

Република Српска мора подржати и очувати своју полицију - једину оружану силу и јединог гаранта безбједности грађана Српске, поручио је декан Факултета за безбједност и заштиту Универзитета НУБЛ Слободан Жупљанин.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

Он је оцијенио да све што више полиција Српске ради на разоткривању недозвољених радњи групе "Правда за Давида" и оних који их подржавају, то су већи и радикалнији напади на полицију.

Жупљанин је рекао Срни да напади не смију обесхрабрити полицију да и даље ради свој посао који је прецизно прописан и уређен законом.

"Напротив, полиција треба наставити са радом на откривању свих починилаца прекршаја и кривичних дјела којима се у посљедње вријеме удара и на уставни поредак Српске и права и слободе њених грађана", додао је он.

Према његовим ријечима, полиција Српске мора учинити све што је потребно поступајући на основу уставних и законских овлаштења, да би на вријеме били откривени и осујећени покушаји угрожавања Републике Српске и њених грађана ма од кога они долазили.

"Полиција мора да заштити већину грађана Српске од мањинске групе и спријечи ескалацију протеста који излазе из оквира закона и финализацију такозване обојене револуције, а у томе им морају помоћи сви добронамјерни и патриотски опредијељени грађани Српске", нагласио је Жупљанин.

Он је оцијенио да је сада сасвим јасно да су протести групе "Правда за Давида" изманипулисани и да су увелико ушли у сферу политике.