latinica  ћирилица
04/01/2019 |  14:27 ⇒ 05/01/2019 | 09:21 | Аутор: СРНА

Радојичић: Ускоро спортска дворана на мјесту бившег шопинг центра (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас градилиште будуће спортске дворане у центру града на мјесту некадашњег шопинг центра, што ће бити први нови објекат ове врсте од седамдесетих година прошлог вијека.
Радојичић - посјета градилишта будуће спортске дворане - Фото: СРНА
Радојичић - посјета градилишта будуће спортске дворанеФото: СРНА

Радојичић је изразио очекивање да ће грађевински радови на пренамјени објекта бити ускоро завршени, након чега ће услиједити технички пријем будуће спортске дворане, саопштено је из Градске управе.

Он је рекао да би након техничког пријема Скупштина града Бањалука требало да донесе одлуку о додјели нове спортске дворане на управљање Јавној установи Спортски центар "Борик".

"Што се тиче опремања дворане неопходним реквизитима, на то ћемо, нажалост, морати, ипак, причекати неко вријеме, пошто ће овај тендер бити поновљен", рекао је Радојичић.

Радојичић - посјета градилишта будуће спортске дворане (Фото: СРНА)

Он је подсјетио да од седамдесетих година прошлог вијека, када су подигнуте дворане "Борик" и "Обилићево", у Бањалуци није изграђена ниједна нова спортска дворана, осим школских и универзитетских дворана.

Градоначелник Бањалуке је рекао да ће нова дворана значајно растеретити капацитете за тренинг спортиста, поготово што се у дворани "Борик" често организују разне манифестације и догађаји, због чега се јавља проблем са организацијом тренинга спортских клубова.

У пренамјену некадашњег шопинг центра уложено је 1,2 милиона КМ, од чега је половину суме обезбиједио град Бањалука емисијом градских обвезница, док је 50 одсто средстава обезбијеђено из буџета предсједника Републике Српске.

Пренамјена објекта некадашњег шопинг центра започела је крајем маја прошле године.