latinica  ћирилица
04/01/2019 |  14:31 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

У суботу претежно облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ у суботу се очекује претежно облачно.

Ујутро облачно на сјеверозападу и истоку, у осталим предјелима уз промјенљиву облачност и врло хладно са умјереним до јаким мразем, а понегдје на сјеверу и истоку могуће провијавање слабог снијега, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана задржаће се промјенљиво облачно и хладно, а у многим мјестима биће ледени дан.

У ноћи на недјељу очекује се слаб снијег на сјеверу и истоку Херцеговине, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар западног и југозападног смјера који ће крајем дана промијенити смјер на сјевер. У Херцеговини ће дувати слаб вјетар сјеверног смјера.

Најнижа јутарња температура биће већином између минус 11 и минус пет степени, на висоравнима до минус 16, а на југу до минус један степен Целзијусов.

Највиша дневна температура ваздуха биће већином између минус пет и минус један степен, у Крајини и на сјеверу до два, а на југу до пет степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница мунус 18, Хан Пијесак, Калиновик, Чемерно и Иван седло минус девет, Мраковица, Гацко и Соколац минус седам, Мркоњић Град, Невесиње и Ливно минус пет, Шипово и Бугојно минус четири, Рибник, Рудо, Градачац, Сарајево и Тузла минус три, Фоча, Бијељина, Бихаћ, Добој, Сански Мост, Зеница и Зворник минус два степена Целзијусова.

У Билећи, Бањалуци и Вишеграду данас је у 13.00 часова измјерена температура ваздуха износила минус један степен Целзијусових, у Новом Граду, Српцу, Брчком, Широком Бријегу и Требињу нула, у Приједору један, у Мостару два, у Грудама три, а у Неуму четири степена Целзијусова.