latinica  ћирилица
04/01/2019 |  15:29 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Сребреница остала без аутобуске станице

Аутобуска станица у Сребреници затворена је због дугова зворничког саобраћајног предузећа "Дринатранс", у чијем је власништву.
Аутобуска станица, Сребреница - Фото: РТРС
Аутобуска станица, СребреницаФото: РТРС

Информацију да је у Сребреници затворена аутобуска станица, грађани ове општине различито тумаче. За једне је ово велики проблем док други истичу да се ништа неће промјенити с обзиром да ни до сада нису користили ову аутобуску станицу.

Из предузећа „Дрина транс“ нисмо добили одговор шта је разлог за затварање ове станице. Директор "Дринатранса" Момчило Радовић раније је изјавио да је ово предузеће било жирант пословном партнеру који није измирио дуговања, па је сребреничка аутобуска станица одузета као залог.

Начелник општине Сребреница истиче да није упознат са детаљима ове одлуке те да је аутобуска станица у приватном власништву на чије пословање и одлуке општина није могла да утиче.

-Информацију коју имам јесте да је претходна фирма која је била власник отишла у стечај. То је све што знамо - истиче начелник Младен Грујичић.

Иако је аутобуска станица затворена све уговорене аутобуске линије и даље ће функционисати по истом реду вожње, а алтернатива за сребреничане до најближих општина биће и линијски такси превоз.