latinica  ћирилица
04/01/2019 |  16:07 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

У Приједору и Новом Граду пријеми за представнике борачких удружења

У Приједору и Новом Граду организовани су пријеми за представнике борачких удружења.

Општинско Удружење ратних војних инвалида из Новог Града, које има 530 чланова, уручило је новчане накнаде за 11 својих чланова. Стотину марака добио је и ивалид пете категорије Жарко Путник.

Жарко Путник, ратни војни инвалид из Новог Града захвалио се на помоћи захваљујући којој ће лакше прославити предстојећи Божић.

Представници борачких категорија поручиле су да пријеми поводом Дана Републике у њима изазивају понос, али и тугу.

"Тужни смо јер немамо својих најмилијих који су учествовали у стварању Српске, а уједно и поносни што је створена Република Српска", истакла је Здравка Карлица, предсједница Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила града Приједора.

"Порука испред организације коју представљам је више слоге међу српским народом и толеранције међу свим грађанима града Приједора и Републике Српске", рекао је Војислав Кондић, предсједник Скупштине Удружења ратних војних заробљеника и логораша регије Приједор.

Стамбено збрињавање и рјешавање проблема из домена здравствене заштите, проблеми су који су до сада активно рјешавани.

"Трудимо се да што више борачких категорија запослимо кроз системе привреде и државне администррације. Помажемо у тешким ситуацијама када се за то укаже потреба", нагласио је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

Помоћи при рјешавању проблема борачких категорија циљ је градске управе и у наредном периоду.