latinica  ћирилица
04/01/2019 |  16:18 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Чубриловић у посјети осмочланој породици Томић из Косјерова код Лакташа

Вишечлане породице у Републици Српској које су носилац побољшања демографске слике убудуће би требло да имају већу пажњу надлежних. Народна Скупштина Републике Српске донацијом вишечланој породици Томић из Косјерова код Лакташа, у вријеме Божићних празника, јавности је указала на ту потребу.

Родитељи Милан и Сандра Томић скромним приходима издржавају осмочлану породицу којој је највећи проблем неадекватан смјештај у монтажној кући.

"Скоро прије три године дошли смо и овдје се уселили, а прије тога смо живјели као подстанари", прича Сандра Томић.

"На првом мјесту ми је рјешавање стамбеног питања, јер кућа ми је стварно безусловна. Немамо купатила и просторија за спавање, а такође ми је потребан и посао", наглашава Милан, глава породице Томић.

Томићи имају шест кћерки узраста од три до 13 година. Најмлађа је Ана Марија, а најстарија Ивана.

"Вољела бих имати своју собу и сигуран кров над главом. Са њима свима лијепо ми је живјети", истиче Ивана.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић породици Томић уручио је веш машину, поклон пакет и дио новца који је био намијењен за организовање новогодишњег пријема у парламенту.

"Ми немамо намјенских средстава за подршку и ово је наш скроман допринос, а више смо жељели да скренемо пажњу и позовемо друге који су у много већој могућности, а да не говорим и о обавезама, попут Центара за социјални рад, локалних заједница, друштвене заједнице, Владе и њених ресорних министарстава", истиче Чубриловић.

Томићи мјесечно примају укупно 140 КМ дјечијег додатка, а само за превоз ђака до школе у Александровцу троше 125 КМ.