latinica  ћирилица
04/01/2019 |  17:35 | Аутор: СРНА

Медведев: Одобрен план спровођења стратегије државне политике

Премијер Русије Дмитриј Медведев одобрио је план спровођења стратегије руске државне политике у периоду од 2019. до 2021. године, саопштено је из прес-службе руске Владе.
Дмитриј Медведев (Фото: Sputnik/Александр Астафьев) -
Дмитриј Медведев (Фото: Sputnik/Александр Астафьев)

У саопштењу се наводи да потписана одредба одобрава спровођење плана, који се састоји од 58 тачака и који предвиђа 76 активности у приоритетним подручјима државне политике Русије.

Из прес-службе додају да су аутори плана узели у обзир приједлоге државних и регионалних извршних тијела, као и јавних и научних организација.

Очекује се да потписани документ допринесе ефикасности спровођења државне политике и етно-културолошком развоју руског народа, те да подржи руски језик као државни и језик становника Русије, као и да формира систем социјалног и културолошког прилагођавања страних држављана у Руској Федерацији и њихову интеграцију у руско друштво.

План ће помоћи и унапређењу контроле власти у подручју државне политике и сарадње јавних тијела са грађанским институцијама у истом подручју, јавио је ТАСС.

Документ је усвојен 19. децембра, на састанку президијума Државног савјета руског предсједника Владимира Путина о међуетничким односима.