latinica  ћирилица
07/01/2019 |  14:18 ⇒ 20:29 | Аутор: СРНА

Вулин: Војска Србије најсигурнији гарант мира

Министар одбране Србије Александар Вулин позвао је данас на јединство Срба гдје год да живе, посебно истичући да је спремна Војска Србије најсигурнији гарант мира.

Вулин је дан провео са припадницма Војске Србије у бази "Врапце", у Копненој зони безбједности у близини Медвеђе.

Он је честитао у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије свим православним вјерницима Божић, уз жељу да велики празник проведу са породицама, а изнад свега, да га проведу у миру.

Командир базе "Врапце" мајор Предраг Милићевић истакао је да припадници на тој бази, уз отежане временске услове, и за вријеме празника извршавају све постављене задатке, без проблема и по наређењима претпостављене команде.

"Обезбеђење административне линије контроле Копнене зоне безбедности функционише по плану и за сада нема никаквих проблема у зони одговорности базе", рекао је Милићевић.

Након обиласка објекта, Милићевић је информисао Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића о додијељеним задацима у Копненој зони безбједности и дијелу административне линије са Косовом и Метохијом коју обезбјеђују.

У обиласку је био и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.