latinica  ћирилица
08/01/2019 |  13:12 | Аутор: СРНА

Поповић: Србија ће увијек штитити Српску

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић честитао је Републици Српској и њеним грађанима велики празник - Дан Републике, те нагласио да ће Србија бити увијек ту да подржава и штити Српску.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

"Честитам нашој браћи преко Дрине велики празник - Дан Републике Српске. Желим им сваки напредак и развој, а данас посебно унутрашњу стабилност и национално јединство", навео је Поповић у честитки.

Он је оцијенио да је Република Српска, чији празник на Светог Стефана прославља читав српски народ, плод истрајне и непоколебљиве борбе Срба за своју слободу, православну вјеру, традицију и за своју будућност.

"После тешког страдања средином прошлог века, пробуђени из заблуда југословенства и лажног братства и јединства, српски народ преко Дрине је схватио да искључиво у сопственој држави, ослоњен на своју снагу и инспирисан херојством и идеалима својих предака, може сачувати своја огњишта и животе", истакао је Поповић.

Поповић је нагласио да је Република Српска створена великим жртвама српског народа и његовом неугасивом жељом за слободом и националном независношћу за коју се Срби боре још од времена Цара Лазара, Карађорђа, Милоша и Његоша.

Он каже, да иако су све силе западног свијета биле против стварања Републике Српске, и када су је бомбардовале и чиниле све да је дестабилизују и разграде, нико није могао код Срба да уништи ту снажну и неуништиву жељу за сопственом националном државом.

"Зато нам је Република Српска и данас пример како треба да чувамо наше националне интересе, а пре свега наше Косово и територијални интегритет Републике Србије", нагласио је Поповић.

Према његовим ријечима, јунаци који су створили Српску у борби су носили идеју да је она остварење сна српског народа преко Дрине да има своју државу.

"Тако и данас не смемо одустати од тога да је Косово Србија и да ће тако, колико год биле тешке околности, остати заувек", истакао је Поповић.

Поповић је нагласио да ће Србија увијек бити ту да подржава, помаже и штити Републику Српску, те да никада неће дозволити да се намјере појединих земаља о њеном уништењу остваре.

"То је завет Србије и читавог српског народа. Живела Република Српска!", истакао је Поповић у честитки.