X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/01/2019 |  13:21 | Извор: СРНА

Линта: Ратнохушкачке изјаве бошњачких политичара о Дану Српске

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта оцјењује осуде и критике бошњачких политичара због прославе Дана Републике Српске 9. јануар као ратнохушкачке.
Миодраг Линта (Фото: mc.rs) -
Миодраг Линта (Фото: mc.rs)

Линта у саопштењу истиче да је трагична чињеница да бошњачки политичари 23 године након завршетка рата и даље живе дубоко заробљени у прошлости, понављајући стално лажне приче да су Бошњаци били жртве српске агресије, да су доживјели геноцид и да је према њима почињена неправда.

Крајњи циљ, истакао је он, ратне политике Бошњака јесте укидање Републике Српске као тобоже злочиначке творевине и стварање унитарне и происламске БиХ.

Линта сматра да бошњачки политичари нису спремни да се одрекну филозофије жртве и да преузму одговорност, те са представницима српског и хрватског народа рјешавају бројне проблеме са којима се суочава БиХ, поштујући изворни Дејтонски споразум.

Он подсјећа да за бошњачке политичаре прослава Дана Републике Српске представља тобоже нарушавање Дејтонског споразума, непоштовање БиХ, антиуставни и антицивилизацијски чин, дан сјећања на све жртве злочиначке српске политике и друго.