latinica  ћирилица
13/01/2019 |  09:30 | Аутор: СРНА

Бодирога: Српска напредује из године у годину (ФОТО)

Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога рекао је да обиљежавање 27. рођендана значи много за Републику Српску, која је данас слободна, сигурна и отворена за све њене грађане и дијели европске вриједности.
Дејан Бодирога   (Фото:tvarenasport.com) -
Дејан Бодирога (Фото:tvarenasport.com)

Бодирога каже да Република Српска напредује из годину у годину, те да је за српски народ значајно да се успјешни људи, који воде поријекло из Српске, једног дана тамо врате.

"Сви наши људи који воде поријекло из Републике Српске имају у глави то да након завршених спортских или неких других каријера једног дана више времена проводе тамо гдје су им коријени. Република Српска је дио свих нас који смо отишли широм свијета и увијек ће бити у нашим срцима гдје год ми били", поручио је Бодирога за "Вечерње новости".

Бодирога, коме је на Дан Републике Српске - 9. јануара у Бањалуци уручен Орден части са златним зрацима, изјавио је да је ово велика част и да за признање за њега има посебно значење јер су његови коријени из Херцеговине

Фото: РТРС

"Орден је специфичан на свој начин, као и медаље које сам освајао. Наравно да ће имати посебно мјесто у мом срцу. Ово је за мене значајно признање и обавеза да и убудуће промовишем вриједности које обједињује спорт", поручио је Бодирога.

Он каже да је подршка из Српске њему лично и репрезентацији Србије увијек много значила.

"Знали смо да имамо вјетар у леђа од нашег народа широм свијета, гдје год се налази, а посебно нас је радовала подршка народа из свих дијелова Републике Српске. Драго ми је што смо сву ту љубав и енергију коју смо добијали од навијача и сународника вратили побједама и освајањем многих медаља", рекао је Бодирога.

Бодирога каже да настоји да буде изван политике и да његова интересовања дефинитивно нису везана за ту област, али је потврдио да је велики пријатељ са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

"Увијек када се сретнемо попричамо, наравно између осталог и о кошарци. Додик је велики навијач и познавалац кошарке. Прати кошарку и имамо много заједничких тема. Он је урадио велике ствари заједно са својим тимом за Републику Српску", сматра Бодирога.

Он каже да је допринос Српској, као добром и лијепом мјесту за све, дао и кошаркашки камп који је организовао у Требињу 11 година, кроз који је прошло више од 3.000 дјеце из 20 земаља свијета.

"Кроз различите спортске и ванспортске активности учесници кампа су имали прилику да се увјере у гостопримство, љубав и отвореност нашег народа. Био је то један успјешан пројекат, јер спорт брише све границе и ствара пријатељства за цијели живот", рекао је Бодирога.