latinica  ћирилица
13/01/2019 |  09:32 | Аутор: СРНА

Помпео: Апсурдна вијест о Трампу

Амерички државни секретар Мајк Помпео одбацио је као апсурдну вијест коју је недавно објавио лист "Њујорк тајмс" да је Федерални истражни биро покретао истрагу против предсједника Доналда Трампа јер је представљао потенцијалну пријетњу по националну безбједност.

У интервјуу за амерички "Си-Би-Ес", Помпео је одбио да улази у озбиљнију дискусију о извјештају "Њујорк тајмса".

"Нећу коментарисати текстове `Њујорк тајмса`, али ћу рећи да је помисао да је предсједник Трамп пријетња по америчку националну безбједност апсолутно смијешна", нагласио је Помпео.

На инсистирање новинара да објасни да ли је био упознат са истрагом ФБИ о Трампу, Помпео је одговорио да констатација да је Трамп пријетња по националну безбједност "смијешна и да није вриједна одговора".

"Њујорк тајмс" је у свом јучерашњеим издању писао да је ФБИ покренуо истрагу о томе да ли је Трамп радио у корист Русије, те да је истрага, која је контраобавјештајна и кривична, покренута након што је у мају 2017. године отпустио директора ФБИ Џејмса Комија.

Трамп је јуче путем друштвене мреже "Твитер" одговорио на писање "Њујорк тајмса", наводећи да је Коми "лажов и потпуни покварењак".