latinica  ћирилица
13/01/2019 |  17:47 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Демократска Црна Гора поднијела пријаву против одговорних лица у афери "Атлас"

Демократска Црна Гора поднијела је пријаву против одговорних особа у афери "Атлас" и затражила од врховног државног тужиоца Ивице Станковића да предузме мјере кривично-правне одговорности у том случају.
Демократска Црна Гора (Фото:rtcg.me) -
Демократска Црна Гора (Фото:rtcg.me)

Шеф правног тима Демократа Невен Гошовић навео је у писму Станковићу да је предсједник Атлас групе Душко Кнежевић у више наврата јавно саопштио да је у дужем временском периоду давао огромна новчана средства Демократској партији социјалиста.

"Међу овим средствима налазила су се и средства за која је извршена конверзија у Атлас банци, а у том поступку надлежни органи нису предузимали мјере с циљем утврђивања да ли се ради о новцу прибављеном криминалном дјелатношћу", наводи се у писму.

Гошовић је подсјетио да је 11. јануара у медијима објављен снимак на коме се види како Кнежевић даје бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу новац за потребе предизборних активности ДПС-а.

"Кнежевић тврди да се у коверти коју је предао Стијеповићу налазило 97.500 евра, о чему се претходно договорио са Милом Ђукановићем", навео је Гошовић.

Он подсјећа да је Кнежевић 12. јануара саопштио да је, по договору са Ђукановићем, за потребе ДПС-а издвојио, 200.000 евра и да је био финансијер ДПС-а 25 година.

Гошовић каже да ДПС пријем тог новца није исказао у својим финансијским извјештајима, нити у прилозима датим тој партији за изборну кампању.

Он је подсјетио да се, поводом тих дешавања која су изазвала огромну пажњу јавности, Државно тужилаштво још није огласило.