latinica  ћирилица
14/01/2019 |  08:31 ⇒ 08:53 | Аутор: СРНА

Вулин: Држава мирна, чувана и заштићена

Министар одбране Србије Александар Вулин посјетио је, уочи православне Нове године, дежурне снаге у систему Противваздухопловне одбране /ПВО/ у Панчеву и том приликом поручио да је Србија мирна, чувана и заштићена.

Вулин је грађанима честитао Нову годину и поручио да могу бити поносни на своју земљу, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Свима који данас празнују долазак Нове године желим личну и породичну срећу, пуно здравља и рада, а свим Србима где год да славе да буду срећни, да буду поносни на своју Србију и да годину која је пред нама проведу радећи и борећи се за Србију", рекао је Вулин.

Он је истакао да је Војска Србије спремна и технички оспособљена, а њени припадници високо обучени и високомотивисани.

Вулин је посјетио дежурне снаге у систему ПВО - ракетну батерију која је у сталном дежурству заштите ваздушног простора Србије, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије Милана Мојсиловића и команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Душка Жарковића.

Командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства Тиосав Јанковић информисао је Вулина о основним задацима бригаде и дежурне ракетне батерије у систему ПВО.

Он је истакао да њихов задатак траје 365 дана у години, 24 часа дневно и да захтијева непрекидну исправност средстава ратне технике и врхунску оспособљеност људИ.

"Ми такве људе и технику имамо у бригади и сваког дана смо спремни да извршимо свој задатак - да заштитимо ваздушни простор Србије", нагласио је Јанковић.