latinica  ћирилица
14/01/2019 |  21:41 ⇒ 15/01/2019 | 08:58 | Аутор: СРНА

Савјет министара о приједлогу годишњег националног програма

Савјет министара требало би сутра да разматра приједлог годишњег националног програма БиХ 2018-2019. година чији је предлагач Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Овај приједлог скинут је са дневног реда сједнице Савјета министара одржане 27. децембра.

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је тада да су приликом утврђивања дневног реда сједнице министар иностраних послова Игор Црнадак и он били за то да ова тачка буде скинута и да се о њој не расправља.

Као разлог због којег је био против тога да Савјет министара разматра приједлог годишњег националног програма, он је навео да нису испуњени формално-правни услови да се ова тачка уопште нађе на дневном реду будући да Комисија за НАТО интеграције БиХ није завршила свој посао.

Сједница Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ, заказана за 20. децембар, није одржана због недостатака кворума, након што су на састанку званичника Републике Српске код предсједника Жељке Цвијановић српски чланови Комисије позвани да не учествују у њеном раду.

Савјет министара требало би да разматра и Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2019. годину, чији је предлагач Министарство финансија и трезора.

На дневном реду сједнице је информација о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ, најављено је из Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи трећи извјештај мониторинга спровођења Стратегије за борбу против корупције 2015-2019. и Акционог плана за спровођење Стратегије за борбу против корупције 2015-2019.