latinica  ћирилица
14/01/2019 |  21:49 | Аутор: Б92

Вучић о казненој политици

Педсједник Србије Алексанадар Вучић изјавио је да ће многе ствари да се промијене послије увођења нових мјера у казненој политици државе.
Александар Вучић - Фото: AFP
Александар ВучићФото: AFP

- 2001, 2002. године су нама биле најгоре године по броју убистава. У 2017. смо имали 72 убиства, нешто је лошија 2018. са 96, али то је разлика од 2001. године. Криминалци су тада били опаснији, али тада је требало и било је битно да се сатанизује Милошевић. Зато морамо да будемо храбри и да се боримо против криминала, а тако и против корупције. Чиме ћемо да се боримо ако не строжим казнама, али када неће да видите доказе, онда вам не вриједи ништа - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је објаснио и зашто је дошло до одлуке да се уведе доживотна казна затвора у Србији и осврнуо се и на Игора Јурића, који је покренуо ту иницијативу.

- Зашто смо увели доживотну казну? Кад може Њемачка, можемо и ми. Шта да кажете човјеку који је изгубио дијете? Човјек се борио све вријеме и изгурао је то. Није га занимало шта ће ко да мисли. Животи наше дјеце су најважнији. Није било лако доћи од овог, јер се свима замјерате. Данас су сви скочилли на њега зашто то подржава. Он се бори да дјеца буду заштићена, а не за то ко ће бити на власти. Видите да један дио политичке елите није било брига за дјецу, него да нападну мене. Нека се Игор бави заштитом дјеце, и ја желим да га охрабрим - рекао је Вучић.