latinica  ћирилица
15/01/2019 |  15:41 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Билећа окована снијегом и ледом, комуналци раде, али их је мало

Билећа је већ неколико дана окована снијегом и ледом. Мјештани кажу да је снијег поново изненадио надлежне службе. Центар општине окован је ледом и снијегом, а тек јутрос комуналне службе почеле су да обављају свој посао. Надлежни кажу да су радили колико су могли, али да им недостаје људства и механизације.

Требате бити изузетно спретни да бисте прошли центром општине. Лед и снијег на све стране. Грађани Билеће навикли су да многе ствари у општини не функционишу како би требало, па чак и имају разумијевања за то.

У општинском Одјељењу за инспекције кажу да су тражили помоћ Цивилне заштите, али без успјеха.

- Како изгледа центар града? Не може се проћи зато што радимо улицу. Мора се једном улица средити. Након стотину година радимо улицу и сад се не може проћи. Ради се нешто и завршиће се брзо и имаћемо најљепшу улицу у Херцеговини. Данас ћемо почети да радимо, а завршићемо тога доста - увјерава Миљан Алексић, начелник општине Билећа.

Све општинске службе у Билећи биле су на колективном петнаестодневном одмору. И док су они одмарали, љекари требињске ортопедије тврде да су имали пуне руке посла санирајући више прелома код грађана Билеће насталих због падова на леду.