latinica  ћирилица
15/01/2019 |  16:15 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Бијељина: Обећали 150.000 КМ за Позориште, дали само 5.000 КМ

Новоосновано Градско позориште "Семберија" у Бијељини је усвајањем буџета за текућу годину, остало без обећаних 150.000 КМ. Та средства су најављена крајем септембра прошле године, када је званично регистровано позориште чији је оснивач град. Међутим, за позоришну дјелатност буџетом је издвојено 5.000 КМ.

Средства од 150.000 КМ за Позориште "Семберија" најављена су из градске управе крајем септембра. Новим буџетом, међутим, тај износ је умањен 30 пута, а захтјев за образложење, данас је остао је без одговора.

Док надлежни ћуте , опозициони одборници траже нову шансу за позориште:

- Начелник Мићо Мићић може пребацити средства за медије која су око 200.000 КМ, али за културу нема ништа - каже Александар Ђурђевић, одборник СНСД-а. 

Ни в.д. директора Позоришта, који од именовања није примио ни једну плату, није био вољан за разговор. Упућени поручују и култура је питање политичке воље, па не изненађује да о позоришту најмање говори и одлучује струка:

- Ако се у међувремну нешто не промијени,озбиљна прича о позоришту у Бијељини је и даље у покушају, јер је Градска управа, као оснивач ове јавне установе, одустала од раније најављених планова. Треба ли напоменути да су обећања дата у вријеме предизборне кампање - подсјетио је Душан Тузланчић, магистар драмских умјетности.