latinica  ћирилица
15/01/2019 |  17:14 | Аутор: СРНА

Вулин: Свака акција Тиране изазваће реакцију на Балкану

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је албански премијер Еди Рама изјавом о уједињењу са Албанцима са Косова и Метохије у ствари мислио на уједињење свих Албанаца на Балкану, те нагласио да га занима како ће на то реаговати Црна Гора и Македонија.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Свака акција на Балкану изавива реакцију. Више од Рамине идеје о `великој Албанији` занима ме како ће реаговати Црна Гора и Македонија јер је јасно да су они на путу `велике Албаније` и уједињења свих Албанаца", рекао је Вулин, саопштено је из Министарства.

Вулин је нагласио да ће Београд чекати и на реаговање великих сила, додавши да ће порука бити јасна ако осуда изостане и да ће Срби ће наставити још снажније радити на рјешавању српског националног питања.

"Све што је допуштено Албанцима неће моћи да се забрани Србима. Србија ће бринути о својој стабилности, о себи и свом народу. И први пут, бринуће само о својој стабилности о себи и свом народу", поручио је Вулин.

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је раније да Тирана охрабрује постизање споразума Београда и Приштине, јер ће он омогућити уједињење Албаније са самопроглашеним Косовом.