latinica  ћирилица
16/01/2019 |  08:34 | Аутор: РТС

Годишњица убиства Оливера Ивановића

Данас се навршава годину дана од убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда. И власти у Србији и представници привремених институција у Приштини кажу да воде истрагу, али и поред тврдњи и демантија о сарадњи у овој истрази, одговора на питање – ко је и зашто убио Оливера Ивановића до данас нема.
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN) -
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN)

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године са више хитаца у леђа, док је улазио у страначке просторије у сјеверном дијелу Косовске Митровице. 

На годишњицу убиства, супруга Оливера Ивановића ће заједно са сином упалити свијећу у Храму Светог Саве у Београду гдје ће бити одржан и помен. 

У Косовској Митровици чланови Грађанске иницијативе СДП, пријатељи и поштоваоци окупиће се испред страначких просторија. 

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, годишњицу убиства обиљежиће у 12.44 у спомен соби "Косметске жртве" у Београду.

И организатори протеста "Један од пет милиона" обиљежиће годину дана од убиства скупом од 18 часова испред Филозофског факултета у Београду. 

Њима ће се прикључити и активисти Локалног фронта који су из Краљева пешке дошли до главног града како би присуствовали обиљежавању тог догађаја. 

У оквиру истраге, косовска полиција ухапсила је тројицу Срба – Недељка Спасојевића, Драгишу Марковића и Марка Рошића због сумње да су умијешани у убиство Оливера Ивановића.