latinica  ћирилица
16/01/2019 |  12:09 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Друга сједница Парламента Српске 29. јануара

Колегијума Народне скупштина Републике Српске утврдио је приједлог дневног реда и термин одржавања друге сједнице Парламента.
Сједница скупштинског колегијума - Фото: РТРС
Сједница скупштинског колегијумаФото: РТРС

Сједница ће бити одржана 29. јануара.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је за другу редовну сједницу предложено 28 тачака, од чега је 14 нацрта закона, али и Нацрт стратегије развоја предузетништва жена Републике Српске за период 2018-2022. година.

"На предложеном дневном реду су и Нацрт закона о заштити од нејонизујућих зрачења, Нацрт закона о граду Градишка и Нацрт закона о противградној заштити", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, након сједнице Колегијума Народне скупштине.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић каже да је СДС очекивао да Влада Српске за ову скупштинску сједнцу предложи реформске законе, с циљем заустављања одласка младих људи из Српске.

"Влада је морала да предложи законе којима би се утицално на повећање запослености, али и плата у нашем друштву. Нажалост, из предложеног дневног реда не видимо ништа ново", рекао је Станић.