latinica  ћирилица
16/01/2019 |  18:04 | Аутор: РТС

Помени Оливеру Ивановићу у Београду и Косовској Митровици

На годишњицу убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, његова супруга Милена и син запалили су свијећу у Храму Светог Саве у Београду, гдје је одржан и помен. Пријатељи и поштоваоци Ивановића окупили су се у Косовској Митровици, на мјесту гдје је убијен.
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN) -
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN)

На службу су, осим Ивановићеве супруге Милене и најмлађег сина Богдана, стигли и предсједник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, министар одбране Александар Вулин и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

У Косовској Митровици чланови Грађанске иницијативе СДП, пријатељи и поштоваоци окупили су се испред страначких просторија и одржали помен испред сједишта странке, гдје је извршен напад на Оливера Ивановића.

На помену су били министар Расим Љајић, Оливеров брат, родбина, његови сарадници, чланови странке, пријатељи и бројни грађани.

Годишњица убиства Оливера Ивановића обиљежена је и у Удружењу киднапованих и убијених на КиМ, а Марко Ђурић је поручио да Србија неће одустати од правде у том случају.

Ђурић је рекао да се "Оливера сви сјећамо са пијететом и тугом, а за све нас је његово убиство неизбрисива трагедија која је дубински и суштински потресла наше друштво".

Убиство Ивановића назвао је неописивом трагедијом за друштво и рекао "нећемо одустати од правде, гонићемо починиоце до краја свијета ако је потребно".

- Заштитићемо његово достојанство, као и достојанство свих других жртава - истакао је Ђурић.

Обиљежавању годишњице присуствовао је и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић.

Оливер Ивановић је убијен преиј годину дана са више хитаца у леђа, док је улазио у страначке просторије у сјеверном дијелу Косовске Митровице.