latinica  ћирилица
17/01/2019 |  09:33 ⇒ 13:45 | Аутор: СРНА

Владa Српске о комисији за спровођење стратегије борбе против корупције

Влада Републике Српске разматрала је приједлог одлуке о формирању, организацији и надлежностима комисије за спровођење Стратегије борбе против корупције у Републици Српској од 2018. до 2022. године.
Сједница Владе - Фото: РТРС
Сједница ВладеФото: РТРС

На дневном реду сједнице Владе било је разматрање плана и програма рада Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за 2019. годину, приједлога уредбе о измјенама и допуни Уредбе о борачком додатку, те информације о расподјели средстава гранта за заштиту потрошача за 2018. годину.

Разматрао се и Приједлог одлуке о одобрењу пласмана средстава за унапређење положаја лица са инвалидитетом накнадом за личну инвалиднину, у укупном износу од 4.000.000 КМ.

Влада је размотрила и приједлог рјешења о именовању чланова Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На дневном реду је био и приједлог закључка о опозиву шефа Представништва Републике Српске Алесандроса Фурлиса у Грчкој на лични захтјев, као и приједлога закључка о постављењу Јелене Јовановић Атанасије на то мјесто.