latinica  ћирилица
17/01/2019 |  14:21 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Мазалица Станивуковићу: Јеси ли ти и за укидање Српске?

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Реублике Српске Срђан Мазалица жестоко је данас прозвао посланика ПДП-а Драшка Станивуковића због његове наводне блискости са хрватском послаником Иваном Пернаром. Пернар је ових дана нападао Републику Српску и заложио се за њено укидање, што је засметало Мазалици.
Мазалица - Твитер -
Мазалица - Твитер

Мазалица је на свом налогу на Твитеру, уз недавну заједничку фотографију Пернара и Станивуковића, "окачио" Пернареву изјаву у којој он Републику Српску назива “творевином која је створена на нестанку Хрвата из Босанске Посавине“.

Реагујући на Пернареву изјаву, Мазалица је данас прозвао Станивуковића питајући да ли и даље "дијели исте вриједности са Пернаром", што је сам недавно написао на свом твитер наиогу, прилажући њихову заједничку фотографију.

Иначе, Станивуковић, против којег је ових дана поднесена кривична пријава због позивања на руешење уставног уређења Републике Српске, у више наврата је истицао своју блискост са једним од челних људи хрватског "Живог зида", а на његовим налозима на друштвеним мрежама и даље стоји њихова заједничка фотографија уз поруку да се "боре за исте вриједности у различитим државама".

До сада, Станивуковић није одговарао на прозивке да се јасно одреди према Пернаровим скандалозним иступима, у којим се отворено залагао за укидање Републике Српске и њено "утапање" у унитарну БиХ. Недавно га је на то "подсјетио" и одборник СНСД-а у градској скупштини Стојан Вукајловић, који је од њега затражио да повуче своју изјаву о томе да "дијели исте вриједности" за човјеком који се отворено залаже за нестанак Републике Српске.