latinica  ћирилица
17/01/2019 |  17:39 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Демобилисаном борцу из Дубице потребна помоћ

Педесетједногодишњем незапосленом борцу прве катагорије, уједно и сину погинулог борца Војске Републике Српске, Зорану Крњајићу из села Пуцари код Козарске Дубице, хитно је потребна помоћ.

Живи у неусловној кући од дрвета и земље, старијој од једног вијека. На Богојављење 19. јануара, у овом дубичком селу, биће организовано хуманитарно вече за прикупљање помоћи.


Ојачавајући темељ, борац прве категорије, уједно и син погинулог борца Војске Републике Српске, Зоран Крњајић из дубичких Пуцара, покушава од рушења спасити породичну кућу, старију од једног вијека. Прављена је од земље и дрвета. Кров прокишњава, а Зоран купатило нема, као ни примања.

Младост је, каже провео у рату, у којем је на првој линији, остао и без оца. Живи од земље и стоке, али нема никакву механизацију. Други му поору земљу, а он им услугу одрађује дневницама. Међутим, остао је и без краве.

Зоран је прије рата с оцем почео градњу куће, али нису стигли даље од темеља. Помоћ никада није тражио, али су други видјели да овако више не може. Због тога његови саборци, уз чланове друштва "Просвјета" и Мјесне заједнице Пуцари, организују хуманитарно вече, уз наступе музичких и драмских умјетника, за прикупљање помоћи у циљу градње нове куће за Зорана.

- Ова вече ће такође дати један добар дио средстава и уз подршку министарства рада и борачко-инвалидске заштите које такође очекујемо. Општинска Борачка организација са својом мјесном борачком организацијом се опредијелила да помогне у извођењу радова, тако да ће наши људи саборци, који припадају мјесној борачкој организацији бити ти извођачи радова, рекао је Драгољуб Ћибић, предсједник Борачке организације општине Козарска Дубица.

Хуманитарно вече биће организовано у суботу, на Богојављење, у Друштвеном дому у Пуцарима, с почетком у 19 часова. Зоран годинама у трошној кући слави породичну славу Јовандан. Нада се да ће је наредне године прославити у новој кући.