latinica  ћирилица
17/01/2019 |  21:49 ⇒ 18/01/2019 | 08:58 | Аутор: РТРС

Кремљ информисао јавност о састанку Додика и Путина (ФОТО)

На званичном сајту руског предсједника "kremlin.ru" објављено је да се Владимир Путин данас у Београду састао са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.
Снимак чланка са портала kremlin.ru -
Снимак чланка са портала kremlin.ru

- Драго ми је што Вас поново видим и имам прилику да Вам честитам изборну побједу. Наши односи се, хвала Богу, развијају успјешно. Реализујемо пројекте у различитим областима - рекао је Путин.

Додик је такође изразио задовољство састанком са руским предсједником.

- Хвала Вам на честиткама за изборну побједу. Успјели смо да постигнемо веома добар резултат. Сада настављамо процес формирања органа власти на нивоу БиХ. Наравно, има много проблема. Као и увијек у БиХ, стално се постављају неки услови, бошњачка страна формирање власти условљава прихватањем НАТО пута БиХ, што ми из Српске одлучно одбијамо, тако да ће примјена изборних резултата потрајати - рекао је Додик.

Додик је пренио Путину да је у Републици Српској завршен процес формирања власти, али не и на нивоу БиХ, гдје Савјет министара функционише у техничком мандату.

Он је изразио задовољство развојем пројеката који су раније договорени.

- Очекујемо да се настави наше учешће у пројекту Турски ток, као што смо били планирани и у Јужном току. За то имамо неопходну документацију, што нам омогућава да све то урадимо - рекао је Додик Путин, наведено је на интернет страници званичног Кремља (http://kremlin.ru/events/president/news/59694).