latinica  ћирилица
18/01/2019 |  13:25 ⇒ 13:43 | Аутор: АТВ

Једна од вођа групе "Правда за Давида" напушта земљу?

Данијела Даца Ратешић-Дошен, један од лидера групе "Правда за Давида", дала је оставку на мјесто предсједника организације "Будимо људи", а као разлог је навела трајно пресељење у другу државу.
Данијела Ратешић-Дошен (фото:atvbl.com) -
Данијела Ратешић-Дошен (фото:atvbl.com)

"Драги пријатељи, дужни смо вас обавијестити да је у децембру прошле године, наш суоснивач и доскоро предсједница Данијела Ратешић дала оставку на мјесто предсједника организације због личних разлога и трајног пресељења у другу државу. Изузетно нам је жао јер је итекако допринијела раду наше и ваше организације. На сљедећој изборној скупшитини ћемо одлучити ко ће то бити нови предсједник. Дацо, хвала од тима за све твоје волонтерске сате", наводи се на Фејсбук групи "Будимо људи".

Спекулише се да ће Ратешић-Дошен тражи азил у Швајцарској.

Ратешић-Дошен је саслушана у полицији након немира у Бањалуци који су настали током првог пријављеног скупа "Правда за Давида" 30. децембра и против ње је поднесен извјештај. Немири су довели до отказивања концерта Хариса Џиновића, Дјечије нове године, као и дочека Нове године на отвореном. Ово је био први пут од рата да Бањалука није имала организован јавни дочек Нове године.