latinica  ћирилица
18/01/2019 |  15:00 | Аутор: СРНА

Развој нових процедура дијагностике и лијечења

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске, као највећа здравствена установа у Српској, у наредном периоду у фокусу свог рада има развој нових процедура дијагностике и лијечења.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

 Шеранић је данас одржао састанак са руководством ове здравствене установе, током којег је било ријечи и о могућностима развоја трансплантације, као и научноистраживачког рада, цијенећи знања и компетенције младих доктора који раде у овој здравственој установи, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

На састанку је разговарано и о завршетку реконструкције комплекса УКЦ-а, опремању и будућем развоју кардиохирургије, које се очекује крајем ове године, што ће представљати велики искорак у раду УКЦ-а.

Шеранић је упознао саговорнике о намјери да се у наредном периоду ради на свеобухватној анализи пословања здравствених установа, структуре дуговања, искористивости медицинске опреме и слично с циљем да се здравствени систем у што већој мјери прилагоди потребама пацијената.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић нагласио је да ова здравствена установа у посљедњем периоду биљежи значајне искораке у пословању, гдје је као један од најзначајнијих успјеха навео успјешно пресељење свих хируршких клиника са локације из центра града на локацију Паприковац.

То је омогућило да се процес рада одвија у реконструисаним, новоизграђеним и модерно опремљеним просторијама, пацијентима се пружа најквалитетнија здравствена заштита, а са пресељењем тих клиника отворен је и пуштен у рад најмодернији Ургентни центар са пријемним трактом, дијагностиком и операционим салама, наглашава се у саопштењу.

Ђајић је истакао да се исплаћују плате и измирују текуће обавезе за порезе и доприносе, као и накнада за превоз радницима без обзира на мјесто становања, док су постојећа дуговања према добављачима репрограмирана, а текуће обавезе се измирују редовно у тренутку доспијећа.

Руководство УКЦ-а информисало је Шеранића и о улагањима у едукацију медицинског особља у Бечу, Љубљани, Београду и да су у плану едукације у Русији, Њемачкој и у САД, а израђен је и нови стратешки план развоја Универзитетског клиничког центра Српске за период од 2018. године до 2022. године.