latinica  ћирилица
18/01/2019 |  17:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Вуковарска полиција о нападу на малољетног Србина: У питању сукоб навијача

Вуковарско-сремска полиција данас у саопштењу тврди да је у случају напада на малољетног Србина на аутобуској станици у Вуковару, према досадашњим сазнањима, ријеч о сукобу припадника различитих навијачких група.
Вуковар - Фото: РТРС
ВуковарФото: РТРС

Полиција тврди да је након вербалног сукоба, у којем су учествовала двојица припадника једне навијачке групе против три припадника друге навијачке групе, услиједио физички сукоб двојице малољетника, у којем је један лакше повријеђен, пренио је Индекс.

У сриједу увече малољетни Србин нападнут је на аутобуској станици у Вуковару. То се догодило само два дана пошто је градоначелник Вуковара Иван Пенава изјавио да дјеца која наставу уче на српском језику у том граду не поштују хрватску химну, јер не устају током њеног интонирања.

Нападнути тинејџер је ученик трећег разреда Техничке школе "Никола Тесла" у Вуковару који наставу похађа на српском језику.

Њега је напала група вршњака од којих само један није имао фантомку, а којег је он препознао као свог колегу из исте школе, али који наставу похађа на хрватском језику.

Хрватски портал "Срби" навео је да је препознати нападач малољетник, припадник навијачке групе Бед блу бојси (навијачи загребачког Динама), који и иначе прави проблеме у школи.